Verhuistips

 

Begin ruim op tijd met inpakken, niets is erger dan op het laatste moment voor de verhuizing nog de helft van al uw spullen te moeten inpakken.

Verpak zo veel mogelijk in dozen want die zijn goed stapelbaar en nemen weinig ruimte in de bus en het is voor onze verhuizers ook veel gemakkelijker en sneller om dezen te vervoeren dan losse voorwerpen.

Coderen Het is verstandig om per kamer in te pakken en de dozen te ‘merken’ met de inhoud en het nummer van de kamer in het huis van bestemming. Geef in uw nieuwe huis aan elke kamer dus een nummer.

Zorg dat alles goed klaar staat

Het is slim alles al klaar te zetten bij de deur of het raam waardoor uw spullen naar buiten gaan, in de volgorde waarin we de bus inladen. Dus eerst de dozen en dan de grote spullen en  (de vierkante dingen, goed compact in te laden), daarna de kleine spullen en kwetsbare objecten

verhuizen-inboedel-dene-1024x526-kesildi

 

Kwetsbare spullen moeten transportwaardig aangeleverd worden: goed beschermd ingepakt met bijvoorbeeld.

images12  Piepschuim.
images12  Bubbeltjesplastic
images12  Dekens.
images12  Gemarkeerd (breekbaar/ fragile).

 

EhilNakliyatPaketleme

 

Ontkoppel koelkast en wasmachine vooraf

images12  Zet de koelkast 24 uur voor de verhuizing uit. Dan is hij namelijk min of meer droog en vervoerbaar.
images12  De koelkast is gevuld met koelvloeistof. Het is beter voor de koelkast als u hem na de verhuizing 24 uur laat stilstaan, voor u hem aansluit.
images12  Ontkoppel de wasmachine en laat er van te voren al zoveel mogelijk water uitlopen, zodat dit niet kan gebeuren tijdens het optillen. Plak het uiteinde van de slang omhoog met plakband aan de achterkant vast.

 

 

Ruimte voor de verhuiswagen

Een van de belangrijkste, maar toch vaak vergeten 

Een verhuiswagen mag niet midden op de straat staan. 

Wat kunt u aan denken? – Als eerste zal u moeten weten hoeveel ruimte de verhuiswagen nodig heeft. Houdt hierbij rekening dat het bij een verhuisbus/verhuisvrachtwagen niet alleen gaat om de lengte/breedte/hoogte van de wagen zelf, maar houdt ook rekening met de afmetingen van de klep van de wagen. Ook moet u bepalen welke plaats het handigst is om de verhuiswagen neer te zetten. Denk hierbij aan bijv: De afstand van het huis tot de verhuiswagen.

Wat kunt u doen? – Afspraken maken met de buurtbewoners over bijv. het vrijhouden van enkele specifieke parkeerplekken. – Zelf de plaats waar de verhuiswagen moet komen te staan vrijhouden. Dit bijv. door uw eigen auto(‘s) daar te plaatsen, 2 afval containers met een gespannen koord er tussen neer te zetten op deze plaats e.d.

Naamloos